Baconinlindad Potatis Med Ostfyllning.
 
Hej på er, nu var det nästan ett år sedan jag skrev här sist.
Jag har saknat att blogga och även ha någonstans där jag kan publicera reccept och bilder.
Så jag tänkte dra igång min lilla "nystart" med ett reccept jag provade idag för första gången.

Precis som bilden säger så "lagade" jag Baconinlindad potatis med ostfyllning.
Hittade recceptet på facebook i någon video som dök upp i mitt feed, men gjorde om lite.
Så här kommer mitt reccept:

Tillagningstid = 1,5 timme.

Ingredienser:

Bakpotatis
Philadelphia ost
Cheddarost [använde vanlig cheddar hamburgerost]
Riven mozarella ost
Gräslök / salladslök

Gör såhär:
Borsta din bakpotatis ifall det behövs,
picka sedan hål i potatisen så den inte sprängs när den ska tillagas i ugnen.
Lägg in dina potatisar i mitten av ugnen på 200 grader,
antingen direkt på gallret eller på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bakpotatisen vara inne mellan 40-60 minuter beroende på storlek,
var inte rädd ifall mitten av potatisen är hård efter ca 40 minuter,
det mesta kommer gröpas ur.
Under tiden kan du blanda din ostblandning.
I receptet på videon stod det 100g Philadelphia-ost,
men jag valde att ta en hel förpackning [blev "smet" över till toast på kvällen].
Tog 5-6 skivor cheddarost som jag skar i mindre bitar,
häftade lite med mozarellan och gräslöken.
Blandade om detta och ställde i kylen medans jag väntade på att potatisen skulle bli klar.

 
När potatisen är klar, ta ut den från ugnen.
Ta en kniv och skär av pyttelite från toppen
så att du sedan kan ta en sked och gröpa ur ungefär ner till hälften av potatisen,
du ska alltså inte gräva ända ner igenom potatisen.
Ta en rejäl sked med ostfyllning och lägg i hålet.
In med potatisen i ugnen igen i 15 minuter,
ut med potatisen igen,
lägg på en skiva med cheddarost och sedan in i ugnen en sista gång i 5 minuter.

 
Det är ett tidskrävande men enkelt reccept och jag måste verkligen få säga att det var så sjukt gott.
Kommer absolut göra detta igen i framtiden!
Det uppskattades verkligen av sambon också hihi!
Hanna

Det låter verkligen jättegott!

Svar: det vart så himla gott, tror detta även kan va en favorit på grillen i sommar! :D
sofi pettersson grundesjö

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress